Om Peter:

  • Internationalt anerkendt designer
  • Er født og opvokset i den nordjyske by Løgstør
  • Har boet i Århus og København, inden han flyttede permanent til London i 1997

Hvordan var det for dig at flytte fra en lille by som Løgstør til København – og senere fra København til London?

Jeg flyttede hele tiden til større og større byer. Fra Løgstør til Aalborg, og så til Aarhus før København. Derfor var jeg altid klar til forandring. Men at flytte til London var overvældende.

Hvad er det bedste ved København? Og hvad er det værste?

Livet er generelt mere afslappende i København og Danmark generelt, og det savner jeg. København på en varm sommerdag er helt perfekt. De lange aftner og friskheden, der kommer af at ligge tæt ved vandet. Omvendt kan den komfortable stil også være det største minus ved København. Livet i London er hurtigere og mere barskt, men det giver følelsen af variation og dynamik.

Hvad savner du mest ved København?

Jeg savner maden og hverdagstingene, som bliver taget for givet, når man bor i Danmark. Hakkebøffer, brunede kartofler, smørrebrød, hotdogs og lakrids. Og så ordentligt opvarmede og isolerede lejligheder!

Hvilken dansk designer er din yndlingsdesigner?

Jeg elsker designere som Finn Juhl, Arne Jacobsen og Poul Henningsen. Jeg elsker deres designs, og jeg er afhængig af at købe deres møbler og lamper. Til trods for, at jeg absolut ikke har behov for mere.

25623-dwAU2lw8wBQcCO2l

Hvor synes du, at københavnerne kunne stramme lidt op?

Jeg synes, at det er underligt, at butikkernes åbningstider er så begrænsede. De lukker tidligt om lørdagen, og mange butikker er slet ikke åbent om søndagen. Det kan der måske også være fordele ved, men det gør søndage meget stille. Det er også svært at finde caféer, der har åbent om morgenen.

Hvis København skulle inspirere dig til en ny kollektion – hvordan ville den kollektion så se ud?

Jeg er generelt inspireret af dansk design. Blandingen af funktionalisme og kådhed er en stor del af mit dna. Jeg kan nok ikke forestille mig at lave en hel kollektion baseret på København, men hvis jeg gjorde, ville den indeholde elementer fra fx Tivoli, Rosenborg og 7/Eleven. Disse er for mig vigtige dele af byen.

Hvad sætter du pris på, når du går ud og spiser?

Som dansker sætter jeg stor pris på hygge. Der skal derfor være en hyggelig belysning og hyggelig indretning. Maden skal selvfølgelig være god, men den må gerne være simpel. Og så skal vinen og selskabet også være i top.

Hvordan er madkulturen i London sammenlignet med København?

Madkulturen er mere varieret. London er en multikulturel by, og man kan finde mad fra hele verden. Der er også mange billige steder – selvom de ikke alle er gode. Madkulturen i København har ændret sig enormt meget, siden jeg flyttede, og restauranterne er på et højt niveau. Da jeg boede i København, var jeg studerende, og spiste derfor ikke meget ude. Men nu ser jeg altid frem til at spise ude, når jeg er i byen. En anden ting, der er meget forskellig fra England og Danmark er, at danske børn vokser op med en relativt sund tilgang til mad, og det er ikke tilfældet i England.

Hvad er dit yndlingssted at gå ud og spise i London?

Der er så mange gode steder i London. Og i East London, hvor jeg bor, åbner der nærmest konstant nye restauranter. Det sidste sted, jeg spiste, som jeg virkelig godt kunne lide, var Rotarino, som ligger på Kingsland Road. Det er et ret nyt sted, som serverer syditaliensk mad. Desuden er der meget godt “street food” for tiden, og Street Feast i Dalston er vældig godt.

Hvad skulle få dig til at flytte tilbage til Danmark igen?

Manglen på anstændige pensionsordninger i England.