Karoline Brygmann:

  • Blev født den 15. september 1985 og er 30 år
  • Er opvokset på Frederiksberg og Nørrebro
  • Har skuespillerne Lars og Martin Brygmann som onkler
  • Bliver selv færdig som skuespiller fra Odense skuespillerskole til sommer
  • Spiller moderen i kortfilmen ”Mommy”, som vandt Odense kortfilmsfestival som bedste danske kort film samt en Robert for bedste kortfilm
  • Har haft roller i: ”Shit Happens”, ”Sommeren ’92”, ”Lillemand” med Jonathan Spang samt ”Ditte og Louise”
  • Skal snart spille med i en ny – stadig unavngiven – kortfilm instrueret af Sofie Siboni
  • Kan lide alt mad undtagen koriander. Hun er desuden lige blevet meget glad for østers, som hun både lærte at spise og åbne nytårsaften
  • Har boet i København K, på Vesterbro, Nørrebro og Frederiksberg.

 

Hvad er dit yndlingsområde i København?

Helt klart Vesterbro. Det er København, men det adskiller sig samtidig lidt. Den lidt mere dårlige del af Istedgade, som du skal igennem, inden du kommer til den lækre del, sorterer nogle fra, så der er ikke så proppet. I den del kommer der hele tiden en masse nye skønne steder frem. Hyggelige tøjbutikker og smykkeforretninger. Som så mange andre steder er Vesterbro klart bedst om sommeren. Så render jeg ind i mennesker, jeg ikke har set længe. Du kan bare hænge ud, og folk er meget åbne over for hinanden. Der er en lidt mere loose stemning, som det ikke altid er inde i K, hvor der godt kan være lidt mere stress på. På Vesterbro er der både folk med og uden penge. Folk i alle afskygninger, der møder hinanden, spiser de samme steder og drikker på de samme barer. Jeg kan godt lide den blanding, der er af folk.

 

Hvad kan du bedst lide ved København?

Jeg har altid boet i København, men efter jeg er flyttet væk fra byen, er jeg blevet endnu mere forelsket. Jeg elsker, at København er en storby, men den er ikke ret stor. Jeg kender alle områder, men kan stadig blive overrasket. Der åbner hele tiden nye steder. Det er sådan en lille by, så åbner folk caféer og butikker tættere og tættere på hinanden. Det giver en god stemning, og folk kommer mere ud på gaderne ligesom i udlandet. I hvert fald om sommeren.

 

Nu er det vinter. Hvad er godt at gøre i København om vinteren?

Jeg elsker at gå ud at spise. Nu hvor jeg ikke bor i byen, nyder jeg bare at komme tilbage og være sammen med mine venner og familie. At spise hos nogle gode venner og drikke vin og snakke. En af mine venner har en lille gård, hvor han havde lavet en lille snelampe, da det havde sneet allermest. Så kunne vi sidde og se på den, mens vi hyggede os inde i varmen. Det behøver egentlig ikke at være så meget. Det kan også være at gå til en fernisering i weekenden. Alle de her ting, jeg ikke får gjort, når jeg ikke længere bor i byen. Jeg synes, københavnere er blevet gode til at komme ud og hygge sig. Det behøver ikke være den store 5-retters menu. Du kan også bare gå ud, få en drink og en bid mad og kigge på mennesker.

Er København et godt sted at være skuespiller i forhold til andre byer?

Nu har jeg kun prøvet København og Odense. Det er i København, at jobbene er, hvor jeg kan skabe kontakter og pleje dem, jeg allerede har. Det er der, arbejdet er. Selvfølgelig er der de store teatre ude omkring i Danmark, hvor jeg meget gerne vil arbejde, men jeg tror, at det er godt at begynde i København og så tage ud derfra.

 

Hvad med udlandet? Er det nemt at få arbejde som dansk skuespiller?

Danmark har i et stykke tid haft ry for at levere dygtige og populære skuespillere. Nu har det spredt sig til Norden, og Sverige og Norge er kommet godt med. Men vores skuespillerskoler er meget populære. Der er kun tre, som alle har dygtige lærere og laver gode skuespillere. Vi er ikke så mange, der kommer ud. I for eksempel London er der flere skoler, og der bliver uddannet mange flere mennesker, så konkurrencen er noget større.

 

Hvor synes du, København kunne stramme lidt op?

Der kunne godt være flere bilfri områder. Vi er sådan en lille by, og de steder, hvor du bare kan gå rundt eller cykle, er så dejlige. Hvis for eksempel Istedgade var bilfri, ville det skabe et endnu mere hyggeligt og mere samlet område. Det gør det nemmere at hænge ud – også for folk med børn, hvis de ikke skal holde øje med biler hele tiden. Mange har alligevel kun brug for eller råd til en cykel.

Så skal vi have flere grønne område. Vi skal plante en masse! Ligesom i Berlin, hvor der er mange grønne områder. Det er så flot!

 

Hvad mener du om Københavns madkultur?

Der er hele tiden nye steder, når jeg kommer hjem i weekenden. Jeg elsker, at byens madkultur udvikler sig så meget. Forleden var jeg på Elmegade, hvor der var et lille vietnamesisk gadekøkken. Det var ikke specielt fint, men det smagte vildt godt. Jeg har ikke tid til at rejse så meget lige nu, så det er dejligt, at der åbner en masse forskellige bikse fra forskellige lande og områder. Så kan du lige drømme dig lidt væk for en stund.

 

Hvad er vigtigt for dig, når du vælger at gå ud at spise?

At det er et hyggeligt sted. Jeg kan godt lide at blive overrasket. Min yndlingsrestaurant er Kiin Kiin – det er selvfølgelig lidt pricy. Men de havde en masse små retter fra forskellige områder. Jeg fik mad, jeg slet ikke anede eksisterede. Smage, jeg ikke har oplevet sammensat på den måde før. Jeg fik en suppe, der smagte så kraftigt, at jeg stadig kan smage den. Samtidig er betjeningen venlig og god, belysningen er lækker, og det hele går op i en højere enhed. Det betaler du selvfølgelig også for! Men det behøver bestemt ikke være gourmet. Bare kvaliteten er i orden. Der skal være en hyggelig stemning og god betjening. Så må der ikke være for dårlig akustik. Engang spiste jeg et sted, hvor vi ikke kunne høre hinanden. Der skal være rum for, at vi kan tale sammen. Så er jeg helt ligeglad med, om det er et flot designerbord, jeg sidder ved.