I efteråret 2014 udloddede Kjøbenhavn januar 2015 som måneden, hvor alle københavnere kunne blive Månedens Kjøbenhavner og kreere en ret i samarbejde med køkkenchef Rasmus. Eneste krav var at sende en besked om, hvorfor lige netop du og din ret skulle være Månedens Kjøbenhavner. Vi valgte Stella Charlotte – en helt almindelig, men også helt særlig københavner.

Helt kort om Stella Charlotte:

  • Uddannet frisør, har boet i Tyskland, Holland og rundt om i Danmark på grund af sin dansekarriere
  • Student fra livets skole
  • Arbejder til dagligt som stylist/frisør ved Buch
  • Har netop startet streetwear-firmaet BY THE WAY Copenhagen
  • Er desuden kunstner og musiker i bandet “Næsten Levende”
  • Voksede op på Nørrebro og Frederiksberg og har desuden boet i indre by og på Christianshavn.

Hvad er historien bag månedens ret, der er dedikeret til din far?26838-F9N1wm3LYd4el7Iz

Min far var syg med lymfekræft i tre år, blev kureret, men kræften kom tilbage, og i november sidste år, fik han og vi beskeden om, at der ikke var mere at gøre. Han kom på hospicce og døde fem uger efter. Det var meget hårdt at se min ellers så stærke far, der var militærmand og aldrig havde fejlet noget, langsomt svinde ind. Retten med frikadeller og stuvet hvidkål er i hans minde. Jeg har mange glade barndomsminder om min far, der serverer netop det til os. Det var det, vi kom hjem til på de kolde vinterdage.

Hvordan vil du beskrive København?

Byen er et evigt eventyr, hvor du altid kan gå på opdagelse, og jeg synes altid, jeg finder nye steder og områder, jeg ikke kendte i forvejen. Jeg elsker kombinationen af de helt gamle bygninger samt arkitektur og det nye. Det bidrager alt sammen til eventyrfølelsen.

Hvad holder du mest af ved byen?

Det er klart, at man kan gå på opdagelse. Jeg bruger tit søndagene på at gå en tur og tjekke baggårdene ud for at finde nye steder.

Hvad holder du mindst af?

Metrobyggeriet generer mig ligeså meget som det generer alle andre københavnere og turister, men jeg tror det bliver godt, når de endelig er færdige med alt det rod.

Hvor kunne København/københavnerne godt oppe sig lidt?

Østerbro skal vågne lidt op. De er sgu lidt kedelige og fine på den derude.

Hvad er dit favoritsted/område i Kbh og hvorfor?

Indre by og broerne (Vester og Nørre). Det er fedt. Og når jeg bor herinde, får jeg også lov til at mærke den fede kontrast mellem lørdag nat og søndag morgen. Jeg kan godt lide, hvor stille der kan være søndag morgen.

Hvad er din bedste oplevelse i København?

Det må være hvert forår, når sommeren kommer, og københavnerne vågner op. Der møder du altid nye mennesker, og folk bliver mere snaksaglige. Det er nok den fedeste oplevelse, når du bor her. Og så sker det hvert år. Det er fedt at sidde i Nyhavn med en bajer og falde i snak med personer, jeg ellers aldrig ville snakke med normalt.

Hvorfor foretrækker du at spise din mad ude?

Jeg elsker at spise ude, fordi jeg derhjemme laver meget sund mad – det er meget kontrolleret. Men når jeg kommer ud, så skal jeg forkæle mig selv! Masser af rødvin og gode sager.

Hvad er din favoritrestaurant (Udover Kjøbenhavn selvfølgelig)?

Geist. Det er et lækkert sted, prisen er overkommelig, og personalet er afslappede. Det, synes jeg, er fedt, og så er deres taskekrabbe superlækker.

Hvad er din hjemmelavede livret (Det må gerne være andre, der laver den)?

Grydestegt kylling med kartofler og surt ☺