Om Christiane

  • 32 år
  • Skuespiller, tv-vært og danser
  • Er også designer af mærket Loft by Christiane og springer lige om lidt ud som magasinredaktør, når onlinemagasinet chri-chri.dk åbner i august.
  • Gift med musiker LOC (Liam O’Connor)
  • Blev kendt i 2007 fra TV3-serien 2900 Happiness
  • Har skrevet Christianes Beautybog om sine tips og tricks indenfor makeup og mode
  • Er født og opvokset på Frederiksberg
  • Har desuden boet på Vesterbro, Østerbro og nu i Hellerup

Hvad er det bedste ved København?

Det er den by i Danmark, der er mest storby. Det er hovedstaden, her der er liv, og her der sker noget. Det er en by med så meget charme – den gamle bydel er virkelig smuk. Og så er der mange folk, og de er gode til at bruge byen rigtig meget. I virkeligheden er jeg mere kosmopolit end københavner – selv om jeg jo er ærkekøbenhavner. Jeg kan godt lide storbyen, jeg kan godt lide mange mennesker, grønthandlere og kiosker.

Hvor synes du, københavnerne kunne stramme lidt op?

Der mangler skraldespande, de er åbenbart forsvundet. Til gengæld er der parkeringsvagter over det hele. København lever af deres p-vagter – det kan man godt mærke.
Og så burde vi agere mere som en storby: Restauranterne burde have åbent længere, og hvorfor sender biograferne film på samme tidspunkter? Men vi bør være bedre til at til at lave arrangementer, ligesom mindre byer gør – hvor både ældre og yngre er en del af det.

Hvad sætter du pris på, når du går ud og spiser?

At portioner er store, priserne overkommelige, og at stedet emmer af leben og hygge.

Er 2900 Happiness det korrekte billede af Hellerup og andre byer lidt nord for København?

Det er det overhovedet ikke. 2900 Happiness blev malet med de store pensler, og det var lidt larger than life. Faktisk har jeg aldrig kendt til Hellerup, før jeg flyttede hertil for et år siden, og mine gøremål er stadig i København, så jeg har været her for lidt til at lære byen ordentligt at kende. Og det er jo så tæt på, at jeg stadig føler, jeg bor i København.

Hvad mener du om madkulturen i København?

Den er god, men den kan blive bedre. Den er på den rette vej. Der er kommet en masse små dejlige restauranter og cafeer op, og det må der gerne komme meget mere af. Vi er for dårlige til at gå ud. Stederne lukker tidligt, og vi er slet ikke vant til bare at gå ud og spise et blødkogt æg og et stykke toast. Eller få en aperitif og så gå hjem og spise. På den måde bliver det meget mere uformelt, det er de gode til i Frankrig – det er selvfølgelig også billigere, men det er tit så formelt at gå ud herhjemme.