Hvem er Nicolai?

  • Indehaver af bloggen My-pleasure.dk
  • Har haft forskellige journalistjob i sin studietid og lærte at lave magasiner hos Aller. Dernæst blev ungdomspressen udskiftet med nye medier og titler – blandt andet titlen som chefredaktør på livsstilsmagasinet BE/Bolig Eksklusiv.
  • Har desuden arbejdet som kommunikationschef, indtil han savnede journalistikken for meget, blev selvstændig med firmaet Text/PR og lavede bloggen My-pleasure.dk
  • Født i 1978
  • Kommer fra Gentofte/Charlottenlund
  • Har boet i København siden 1999 dog med en pause, hvor han flyttede i hus på Nordsjælland. Har boet på Frederiksberg og bor nu i København K
  • Er helt vild med ting, der rummer gode historier, han kan skrive om, 80’erne og gode råvarer.

Allerførst. Hvad er så fedt ved 80’erne?

Dengang var en aftale en aftale, og man ringede ikke altid og sagde, man lige var fem minutter forsinket. Det var før det teknologiske indtog, og det kunne jeg godt lide. Det gjorde, at man var sammen, når man var sammen. Man var mere tilstede. Min barndom – som jo foregik i 80’erne – var også fuldstændig fantastisk. Og så selvfølgelig på grund af musikken. Der er lavet fantastisk musik i det årti.

Blogs er jo en del af det teknologiske indtog – hvad vil du med din blog?

Da jeg etablerede den, var jeg chefredaktør på det trykte livsstilsmagasin BE/Bolig Eksklusiv, hvor jeg tit var ude at rejse og opleve et og andet, som jeg skulle skrive om. Der var dog altid små historier, som ikke passede ind i magasinet, men som jeg ikke ville lade gå til spilde. Derfor etablerede jeg min egen platform, hvor de små historier kunne placeres. I dag fylder My Pleasure det meste af min arbejdstid.

Hvad bruger du den til nu?

Jeg vil nok beskrive My Pleasure som en blanding af en række danske og udenlandske livsstils- og herremedier. Jeg vil formidle gode oplevelser til mænd om det gode liv. Det skal ikke være dyrt og handle om diamanter, men om de gode oplevelser i et produkt eller en person. Jeg har en interesse i den gode historie. Hvis jeg finder noget interessant, som vækker min nysgerrighed, kan jeg ikke lade være med at forsøge at komme lidt bag om. For eksempel med Kjøbenhavn. Det begyndte med, at jeg spiste her en enkelt gang og kunne lide maden. Men så blev jeg nysgerrig på stedet og folkene bag det og lærte dem at kende. Det gør man ikke bare ved to besøg. Og sådan er det med alt, hvad jeg skriver om. Jeg er ikke ekspert eller anmelder på mad. Jeg skriver også om vin, ure, design og kunst, og jeg prøver hele tiden at blive klogere på de områder. Så for at opsummere handler det vel om min nysgerrighed og lysten til at sprede budskabet, om de ting, der begejstrer mig.

24928-kKgPvfVC5ZxvqazX

Fotograf: Martin Kaufmann

Er det derfor, vi nu kan betragte dig som stamgæst på Kjøbenhavn?

Ja, det begyndte jo med, at jeg var interesseret i at vide mere om stedet og så faldt i snak med personalet. Nu har jeg besøgt jer et hav af gange, og når man kommer tæt på det faste personale, er det svært ikke lade være med at komme igen. Stemningen er altid noget ganske særligt. At jeg bor tæt på er også fint, men ikke ensbetydende med talrige besøg. Der ligger andre steder tættere ved, som jeg har spist på, men som ikke kan helt det samme.

Og til resten af København – hvilke steder kan begejstre dig?

Der er rigtig mange – ”promenaden” ved enden af Skt. Annæ Plads, Kongens Have (bænkene mod muren), Christianshavns Kanal, det gamle øde område ved B&W, Strandstræderne eller kanalerne i en kajak. Jeg holder faktisk også af at sidde i Nyhavn af og til og glo på mennesker.

Hvad bruger du ellers disse steder til?

For eksempel ude ved det gamle B&W – nu er der selvfølgelig sket meget – men en gang var det helt øde og forladt. Det var som om, man stadig kunne mærke den ånd med de mange folk, der havde arbejdet der i årtier. Selvom jeg var få kilometer fra centrum, føltes det langt væk. Det var et lille getaway, hvor man kunne se byen fra den anden side. Den samme atmosfære kan man få i Frihavnen. Den hørmer lidt af gamle dage uden at være by-fornyet og moderniseret.

Hvad elsker du, at du kan gøre i København, som du ikke kan andre steder?

Det er nærmest umuligt at kede sig. Det er selvsagt sundt at kede sig af og til, men det kræver blot, at man går ud af døren, og så har man indtryk og impulser lige i smasken. Da min kæreste og jeg boede i hus ved Fredensborg, var der natur og højt til himlen, men det var ikke så nemt at være impulsiv i forhold til underholdning og restaurationer. Så kunne man selvfølgelig løbe en tur. Det tager folk, der bor i København nok lidt for givet.
Og så er det er en hovedstad – det kan andre byer ikke. Jo større by, jo større udbud. Københavnerne er gode til at bruge byen. Vi har fire forskellige bydele, som er så vidt forskellige, og folk har et stærkt tilhørsforhold til deres specifikke bydel. Man er ikke bare københavner. Man er Nørrebro’er eller Vesterbro’er og er stolt omkring det. Det er sgu ret hyggeligt.

Hvad er vigtigt for dig, når du går ud og spiser?

At der er en afslappet atmosfære, en kompetent og uformel betjening og selvsagt noget godt at spise. Menukortet må også gerne rumme nytænkninger frem for klassiske vindere.
Vi er ude hver uge, og vi spiser ofte ude. Jeg er ikke særlig god i et køkken selv, men jeg elsker at opleve andre, der laver mad. Jeg er ikke bange for at spørge, hvis der er noget, jeg er nysgerrig omkring. På den måde bliver man jo klogere.

Der er andre gode restauranter i København – Har du nogle favoritter?

En af de bedste frokoster, jeg har fået, er på Restaurant Schønnemann. De kan i den grad deres kram, og alt er lavet fra bunden. Krogs Fiskerestaurant gør det også aldeles udmærket – friske fisk og ditto skaldyr med et passioneret team både på gulvet og bag gryder, potter og pander. Madklubbens ”opskrift” er jeg også fan af – det er nemt, hurtigt og hyggeligt. En god shawarma får man i øvrigt hos Sultan Kebab på Nørrebrogade.