Om Barbara Moleko:

Født – 1986

Opvokset – Født i DK, opvokset i Sydafrika, Vanløse & Mozambique

Har boet i Vanløse, Nordvest og på Nørrebro

Hvem er Barbara Moleko?

  • En lille nørd… Men en glad lille nørd med passion for musik. Det kunne lige så godt have været alt muligt andet, men nu endte musikken med at fylde mest for mig. Jeg er en nørd på den måde, at jeg arbejder meget hårdt og dedikerer mig et hundrede procent til det jeg har passion for. Samtidig er jeg nok også en person, der stræber efter at have det sjovt med det jeg nu engang arbejder med.

Er Barbara Moleko pop, soul eller noget helt tredje?

  • Pop/soul er det vel. I starten var det meget mere jazzet og neosoul-agtigt, men jo – altså med tiden er det vel blevet til pop. Man kan godt kalde mig for en pop artist nu.

 

Hvorfor på dansk?

  • Dansk var en udfordring for mig, som jeg syntes var sjov. Det er faktisk ret svært at skrive på dansk. Der er ikke så mange synonymer som på engelsk, og i virkeligheden lyder dansk ikke så smukt. Så det er svært at skrive smagfuldt på dansk, synes jeg. Måske er det fordi, at engelsk er mit førstesprog fra barnsben, men det er spændende at skrive på dansk, og det rammer dybere. Man skal på dansk være mere ærlig som sangskriver.

 

Nu har du jo lige udgivet nyt album, så hvad skal der ske nu?

  • Nu starter vi vores efterårs tour op, hvor vi skal rundt og spille i Danmark. Dernæst kommer forårskoncerterne, og så tager vi en pause og holder en lille ferie inden sommerens festivaler. Og så skal der skrives et nyt album.

 

Hvad betyder København for dig?

  • København betyder virkelig meget. København er en af mine yndlingsbyer. Det er småt og trygt, men alligevel ikke for småt. Byen har en storby-stemning, og byen udvikler sig hele tiden med nye steder, der åbner, og gamle kvarterer der blomstrer op.

 

Hvor skal københavnerne stramme op?

  • Københavnerne kan godt øve sig i at være mere inkluderende og tolerante. Vi bor i en by, hvor vi er stolte af udvikling, og at der sker så meget, men samtidig er der lidt en smålig og lydfølsom tendens… Jeg tror, at vi skal indse, at byen er meget levende, og bor man i byen, må man ligesom acceptere den præmis.

Fortæl om din ret?

  • Jeg har prøvet at finde på noget der afspejler mine rødder der som bekendt er lidt i mix af forskellige nationaliteter. Derudover er det en ekstra udfordring at jeg har en del allergier bla. laktose, de fleste nødder og gluten.

Barbara har valgt en ret med okseskank, blomkål, kokos og cashewnødder