Om Pato Siebenhaar

– Født i 1977

– Født og opvokset på Amager i Dragør

– Boet i Nordvest i 13 år og er nu bosat på Vesterbro på ottende år.

Hvem er Pato Siebenhaar?

  • Jeg er primært musiker, og har haft en del sange i radioen. Før jeg gik solo spillede jeg guitar i ska (en blanding af jazz og R&B fra USA tilsat Jamaicanske rytmer, red.) bandet Furillo, og har turneret meget med det. Til at starte med tænkte jeg egentlig, at jeg ville være grafisk designer eller fotograf, men det endte altid med at jeg gik og fedede den på a-kassen indtil jeg kunne komme i gang med at nyt musikprojekt. Og lige pludselig havde jeg akkumuleret nok viden og netværk til rent faktisk at kunne leve af musikken. Det er jo i virkeligheden nok drømmen for mig. Jeg er ikke nede med udtrykket at have ”made it”. Man er kun ligeså god som sin sidste single, eller i jeres (Kjøbenhavns, red.) tilfælde den sidste ret der ryger på bordet – så det er en proces.Jeg laver også musik for andres kunstnere. Altså producerer musik for dem. Desuden kan man vel kalde mig for konsulent, idet jeg rådgiver andre kunstnere om deres karriere. Kort sagt fortæller jeg dem, hvad de skal tage af videre skridt, når de ikke selv kan regne det ud.
  • Jeg er ude og spille som DJ ret meget. DJ tjansen betaler regningerne, og der følger gratis drinks med. Og på de gode steder, der også har restaurant, er aftensmaden sikret.

Musiker, producer & DJ – hvad fylder mest?

  • Det kommer an på om det er fredag aften eller tirsdag eftermiddag. I weekenden er det DJ, i hverdagene de andre ting… Til daglig er jeg far og passer min søn. Jeg har måttet justere min dagligdag lidt efter at lillemanden er kommet til verdenen. Den går ikke at sidde i studiet hver dag til kl. 5 om morgenen længere – nu er der jo vuggestue og alt muligt andet, der skal tænkes ind i ligningen. Jeg afleverer ham om morgenen, og er i studiet indtil han skal hentes igen.

Hvad er den største udfordring ved at være musiker/DJ/producer i KBH?

Penge. Det er penge, og penge er en bitch. Det bliver sagt, at der aldrig har været så mange penge i musik som lige nu, men jeg har sgu ikke set dem endnu. Det svinger meget for mig, og nogle måneder er rigtig gode, mens andre er helt ad helvedes til. Den største udfordring for mig er derfor at kunne budgettere med en indkomst.

Er du en madglad mand?

  • Ja, det er jeg. Min familie har altid været gode til at lave mad, så jeg er vokset op med god hjemmelavet mad, og jeg har lært det med at lave mad selv tidligt i livet. Jeg kan godt lide at eksperimentere derhjemme med nye ingredienser og retter. Min specialitet har altid været – selvom det nok ikke er skide gourmet-agtigt – at lave god mad til billige penge. Det betyder med andre ord, at jeg har rigtigt godt styr på mine kulhydrater. Jeg kan f.eks. lave ris på seksten forskellige måder, og jeg tror ikke du kan nævne en tilberedning af kartofler, som jeg ikke har fuldstændigt styr på. Jeg elsker mad, og man æder det jo hver dag – så hvorfor ikke gøre det lækkert? Specielt når det er på budget eller bare er ”hverdags” maden vi snakker om.

Du har medvirket i programmet Masterchef – hvordan var det?

  • Det var god løn, og det var sjovt. Jeg blev ved med at gå videre, og det var sgu fint. Men Masterchef er et fjernsynsprogram og ikke et madprogram. Igen, masterchef er showbusiness, og det er ikke fordi jeg er en god kok på den måde. Det er underholdning.

København – hvad betyder byen for dig?

  • Det er svært at sige, men byen er der, hvor jeg er vokset op. Min far havde forretning på Gråbrødre Torv, og vi havde båd i Dragør. Min far sejlede på arbejde om sommeren, så jeg kan huske Nyhavn og indre by helt fra barnsben af. Byen er mit hjem, og det er her jeg tjener penge og bor. Der mange folk der rejser ud i verden for at finde sig selv – tager til Berlin eller New York. Jeg fandt mig selv på Nørrebrogade.

Hvor bør Københavnerne stramme op?

  • Jeg synes, at Københavnerne skal slappe lidt af med tacos. Det smager fint nok, men mere specielt er det heller ikke, og til næste sommer er det med garanti et eller andet nyt. Ej, alvorligt talt synes jeg, at vi skal passe på med at klemme det skæve i byen. Hvis ikke vi passer på, ender vi med at Nørrebro ligger i Herlev. Vi har brug for de lidt mere skæve kvarterer, hvor folk kan prøve ting af og spasse ud i et par år. Danskerne er meget intelligente og dygtige, men hvis det hele bliver for stort, kommercielt og strømlignet, så mister vi det skæve og de beskidte steder, hvor vi rent faktisk får de gode ideer og er kreative på den rigtige måde. Det er vigtet at beholde åndehullerne, hvor folk ikke er tvunget til at tænke stort. Jeg siger ikke, at Christiania er svaret, for der er det afgjort ikke. Men se på fx Bryggen, der er blevet til nybygget luksus, hvor der kun bor advokater og det hele er expat og timeshare shit.

Hvor spiser du gerne ude i København?

  • Jeg er ret vild med de små haver på Frederiksberg, for jeg kan godt lide snaps og smørrebrød. Pony på Vesterbro er også et fedt sted med god betjening og nice mad. På trods at min stikpille til tacos, så synes jeg Condesa er fedt sted. Det samme gælder Llama, fordi de leverer et helaftenstilbud. Man kan komme til middag kl.18:00 og så vakle ud kl. 04 efter en hel aften med mad, musik og drinks. Og så selvfølgelig Mr. Lee på Istedgade!

Hvad er din yndlingsting ved København?

  • Jeg blev gift på Assistens Kirkegaard, så den er helt speciel for mig. Derudover også Skt. Thomas Plads… Det er jo egentlig Frederiksberg, men der er lækkert. Når jeg har været ude og spille og lige skal puste ud inden jeg skal hjem, så sætter jeg mig der. Der er dejligt stille og smukt, og pladsen er et godt lille pusterum.

Fortæl om din ret, inspiration, betydning?

  • Jeg elsker jo kulhydrater, og spätzle er en tysk nuddel. Jeg er vokset op med spätzle, idet min far er fra Bayern. Det er bondemad, men det er godt, og jeg har sgu en forkærlighed for de tyske husmandsretter.

Foto @Flemming Leitorp